Welkom bij de nieuwe website van Jee Seri sluiten ×
+

Zwarte Piet ??!!

Ja mensen… Het is weer vrijdag (nog net dan)!
En nu dachten jullie waarschijnlijk dat de column deze week over zwarte piet zou gaan. Over hoe zwarte piet de gemoederen bezig houdt. Over hoe de discussie steeds heftiger wordt of zwarte piet nu wel of geen ‘racistische’ grondslag heeft. Over perceptie valt niet te twisten. Dus als mensen zich beledigd of gediscrimineerd voelen, kun je eigenlijk niet veel anders dan dat accepteren. Maar er bestaan natuurlijk altijd mensen die zichzelf graag discrimineren. Die zoeken naar dingen die ze om kunnen buigen naar discriminatie of racisme.
Ik herinner me een IJslander die een tram instapte met een strippenkaart, waarvan de duur van zijn twee zones voorbij was.
De conducteur, die netjes zijn werk deed, zei tegen hem: je moet opnieuw stempelen, want deze stempel is al verlopen. De IJslander kreeg het voor elkaar het op discriminatie van de conducteur te gooien. De man had duidelijk een hekel aan IJslanders, zelfs Raul Midon en zijn broer konden dat zien. Een hoop Nederlanders zijn allergisch voor dit soort zelf-discriminatie. De reden dat meer dan 2 miljoen mensen de ‘pietitie’ hebben getekend is zeer waarschijnlijk ook het optreden van VN piet ‘Verene Shepherd’. Een deskundige met een mandaat van het ‘Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights‘ en  voorzitter van de ‘Working Group of Experts on People of African Descent‘. Een vrouw die haar proefschrift schreef aan de Universiteit van Cambridge.
Maar deze vrouw vraagt zich publiekelijk af waarom Nederland zo nodig een tweede kerstman moet hebben. Ze weet dus duidelijk niet dat de kerstman door Coca Cola is bedacht en is afgeleid van het nederlandse Sinterklaasfeest.
Zoals altijd denk ik dan: AMATEURISME REGEERT DE WERELD.
En waarschijnlijk dachten jullie dat ik ook het optreden van Prem Radakishun bij DWDD zou aanhalen, maar beter dan DIT kan ik het niet verwoorden.

Jullie dachten ongetwijfeld dat mijn column over deze dingen zou gaan en dat ik dan wellicht een kant zou kiezen: voor of tegen zwarte piet. Wel of geen racisme. Maar dat is niet waar ik het over wilde hebben. Mijn zorgen liggen heel ergens anders. Ik heb namelijk uit vertrouwelijke bronnen vernomen dat een werkgroep van de verenigde naties onderzoek doet naar de rol van de paashaas tijdens het paasfeest in Nederland. Er zijn diverse klachten binnen gekomen van dierenrechtenorganisaties. Veel haasachtigen voelen zich gediscrimineerd. Er hebben er al meerdere het hazenpad gekozen. De werkgroep staat onder leiding van Prof. Conijn en Drs. Pika.

Maar wat er ook gebeurt, deze informatie hebben jullie niet van mij. Mijn naam is haas en wat de vos niet weet, weet de haas ook niet.

Dat zwarte piet de test des tijds zal doorstaan, ben ik niet bang voor. De paashaas daarentegen zal ongetwijfeld zeer spoedig het haasje zijn.

 

@jacqueslegen

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterestLaat een bericht achter


Reacties staan uit.