Welkom bij de nieuwe website van Jee Seri sluiten ×
+

Robbe(r)tje voetballen

Het wereldkampioenschap is begonnen. Vandaag speelt Nederland tegen Spanje. Om 9 uur. Het kan niet anders dan dat mijn column een onderwerp zou moeten krijgen gerelateerd aan het WK. Maar ja, wat?

Toen bedacht ik me, dat ik ooit een keer een voetbalwedstrijd met Jee Seri had gekeken en dat er een speler was waar we het niet over eens werden. Een ‘you-either-love-him-or-hate-him-kind-of-player’. Zijn naam? Arjen Robben. Toevallig las ik laatst een stukje in de Telegraaf, wat niets met voetbal te maken had. Met welke speler van het Nederlands Elftal zouden vrouwen het liefst een avontuurtje aangaan? Arjen Robben eindigde stijf onderaan in dit ‘onderzoek’. Nigel de Jong won. Is misschien ook wel logisch. Nigel de Jong is een harde werker. Die zal toch wel zijn best doen in bed het de vrouw naar haar zin te maken? En hij is lekker agressief, wat veel vrouwen ook wel prettig vinden (ook al zullen ze in het openbaar altijd ontkennen) Robben daarentegen is een egotripper, die alleen maar voor eigen succes gaat. Dat biedt weinig hoop voor de bedprestaties. Als ik aan spelers van Oranje en avontuurtjes denk, moet ik altijd aan Dirk Kuijt in Brazilie denken. En aan de smoes die hij voor zijn vrouw in petto had, nadat de KIEKJES online verschenen: ‘Ik duwde haar juist weg’. Uhuh, Dirk. Met twee vingers zeker! Een leuk weetje misschien is dat Robbeneiland vernoemd is naar de kale plek die Arjen op zijn hoofd heeft. Tenminste, dat vertelde Jee Seri me.

Vroeger toen Arjen bij de F-jes speelden kwam er op het wedstrijdformulier regelmatig een uitslag als 10-0 te staan. En daaronder: Arjen Robben 9x. Eigen doelpunt 1x. Zo goed was hij toen al, zeg ik. Zo egoïstisch was hij toen al, zegt Jee Seri.

Wat moeten we aan met deze man. We hebben hem niet nodig voor de vrouwen, niet voor de groepsfoto, niet voor het overspelen van de bal. En zelfs niet voor het maken van de beslissende treffer tegen Spanje in de finale van 2010 (dan zouden we nu verdedigend wereldkampioen zijn!) En van Jee Seri mogen we hem gerust van 11 hoog van een flatgebouw afgooien. Maar ik ben blij dat hij voor Nederland speelt. Hij is een type als Luis Suarez. Zo’n vervelende valler. In voetbalpraatprogramma’s wordt regelmatig gediscussieerd over het vallen van spelers. En of er dan geen andere spelers zijn die eens een opmerking maken daarover, of ze terecht wijzen. Bruno Martens Indi probeerde het, maar het probleem is dat dit soort spelers zelf de regels maken van wat geoorloofd is. En ik denk dat als Robben een penalty versiert tegen Spanje, dat Brunootje er geen punt van zal maken!

Jee Seri zegt: Robben verliest 99 van de 100 keer de bal. En dat is precies waarom ik het zo fijn vind dat Robben bij Oranje speelt. De verdediger waartegen Robben speelt weet voor de wedstrijd dat ie Robben 100 keer moet stoppen. Robben 100 keer op je af zien komen in een wedstrijd. Da’s niet zo’n fijn vooruitzicht. Zelfs niet voor verdedigers die zich onder de beste verdedigers ter wereld mogen rekenen (Spanje heeft verdedigers die bij Atletico, Real, Barca, Chelsea, Bayern en Napoli spelen. Niet de minsten, zeg maar). Ik denk dat als je verdedigers overal ter wereld zou vragen tegen wie ze NIET willen spelen, dat Robben wel in de top 10 van meest genoemde spelers komt.

Maar goed. Om het dan uiteindelijk op 1 punt met Jee Seri eens te gaan worden. Hij moet het nu wel gaan laten zien. Grote spelers pakken ook prijzen voor hun land. Niet alleen voor hun club. We hebben nou 3 keer een finale verloren (what the fuck ever happened to ‘drie keer is scheepsrecht’?) en Arjen heeft wat goed te maken. Als hij dat niet doet op dit WK is hij mijn vertrouwen ook kwijt. Dan gaat ie inderdaad naar beneden. Maar niet van 11 hoog. Ik zou zeggen: van de Shanghai Tower!

Mucha suerte contra España, chicos de Naranja! Hasta la proxima semana!

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterestNo Response

Laat een bericht achter


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter