Welkom bij de nieuwe website van Jee Seri sluiten ×
+

Heksen & Klootzakken

Alle vrouwen zijn heksen. Als je dat zegt, schiet dat veel vrouwen in het verkeerde keelgat.
Maar het is net zo ‘waar’ als dat alle mannen klootzakken zijn. Je hebt goede en slechte heksen, maar van klootzakken is er maar 1 soort.
Vrouwen worden gedreven door emoties. Veelal negatieve emoties; jaloezie, wraak, haat, onzekerheid, boosheid, om er maar eens een paar te noemen, waar vrouwen zich regelmatig door laten leiden. De vrouwen, die hier geen controle over hebben, zijn de slechte heksen.

Om de vergelijking te trekken met mannen: alle mannen willen vreemdgaan, maar niet alle mannen doen het. Simpelweg omdat er mannen zijn, die controle hebben over waar hun pik beland. Lees goed: ik zeg niet dat er mannen zijn die hun pik weten te controleren, wel dat er mannen zijn die ervoor zorgen dat ze niet bij de ‘point of no return’ komen. Hoe dan ook, ‘we’ zijn klootzakken, omdat we de drang nu eenmaal hebben om overal op te springen.

Iedere man is weleens het slachtoffer geworden of getuige geweest van de dadendrang van een slechte heks. Een heks die haar macht misbruikt. Een heks die denkt het recht te hebben in je telefoon te kijken. Een heks die je email opent en alle naaktfoto’s van je ex-vriendinnen/scharrels voor altijd wist. Of nog erger (je ziet af en toe zo’n verhaal langs komen in de krant): een heks die besluit het zaakje van haar partner te bewerken, omdat die een scheve schaats heeft gereden.

Iedere vrouw is ook weleens het slachtoffer geweest van een klootzak. Eentje die zijn oerinstinct niet onder controle kan of, vaker nog, wil krijgen.
Het verschil tussen een klootzak en een heks is, dat mannen vrouwen niet lastig vallen met hun klootzakkerij (al vinden vrouwen vaak van wel) Het deel ‘slechte’ heksen daarentegen, valt mannen wel degelijk lastig met hun hekserij. Ze eigenen zich het recht toe jouw leven zuur te maken. Aan jouw privacy te komen.

Dus, een tip…of nee, eigenlijk een levenstheorie om nooit te vergeten voor alle slechte heksen: Jouw recht eindigt, waar het recht van de ander begint.
En bij deze een bedankje aan alle ‘goede’ heksen voor het onder controle houden van jullie negatieve emoties.
Mijn naam is Jacques le Gen. Jullie zien me elke vrijdag dus tot volgende week vrijdag!

Twitter:
@jacqueslegen

Facebook:
https://www.facebook.com/jacques.legen

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterestNo Response

Laat een bericht achter


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter