Welkom bij de nieuwe website van Jee Seri sluiten ×
+

Bellen met Jee

4 juli 2014. Skype gesprek tussen Jee en Jacques.

Jee: Jacques, hoe is het man?

Jacques: Ja, gaat goed. Beetje afkicken van het voetbal, dat wel! Twee dagen geen enkele wedstrijd! Maar eindelijk vandaag weer!

Jee: Ja precies. Even serieus, wat flikte jij me nou twee weken terug met die opmerking van een nieuwe track lanceren als Oranje in de halve finale komt? Ze hoeven alleen nog maar van Costa Rica te winnen.

Jacques: Je moet toch een keer iets uit gaan brengen. People are waiting, man.

Jee: Ja, ik weet, ik weet. Ik heb wel wat dingen. Eentje is sowieso klaar om opgenomen te worden. Ik heb daar wel een teaser van.

Jacques: Waarom gooi je die niet dan? Waar gaat het over?

Jee: Ik heb dat nummer geschreven voor een bekende van me, die zijn dochter niet kan zien. Dus dat nummer is eigenlijk van een vader aan zijn dochter, die hij niet ziet.

Jacques: Heavy. Hoezo dat dan? Ik bedoel, hoezo ziet hij zijn kind niet?

Jee: Omdat die moeder het niet toelaat.

Jacques: Oh.. Zo eentje. Damn, ik ken zoveel verhalen zoals deze. En niet via via, gewoon rechtstreeks van mensen die ik goed ken. Heel vaak gebruiken vrouwen hun kind in hun ‘oorlog’ met hun ex partner.

Jee: Dus dat.

Jacques: Ik zat toevallig laatst op de website van ‘Fathers for Justice‘ te lezen en las dat er in Nederland meer dat een half miljoen kinderen hun vader niet zien.

Jee: Even serieus. Hoe kan het, dat in een land als Nederland dingen zo slecht geregeld zijn voor kinderen?

Jacques: In Nederland, en ook in andere landen in Europa, heeft de vrouw alle rechten over het kind. Zo is het bij wet geregeld. Vrouwen weten dat en maken daar misbruik van.

Jee: Als een vrouw haar kind bij zijn vader weg houdt dan is dat normaal en moet de man maar een advocaat in de hand nemen en maar hopen of hij dat uiteindelijk zijn kind weer mag zien, wat in veel gevallen maanden of soms meer dan een jaar duurt. En als een man zijn kind bij de moeder weg houdt, dan wordt ie opgepakt voor kidnapping.  Dat kan toch niet?

Jacques: Bizar, he? Maar toch zijn dingen zo geregeld in Nederland. En het lijkt er ook niet op alsof het gaat veranderen. Dat soort dingen zitten gewoon vastgeroest en die half miljoen vaders die hun kinderen niet zien weten ook niet welke weg ze moeten bewandelen om dingen te veranderen. Ze staan er allemaal alleen voor.

Jee: Ja, voor die kinderen is het natuurlijk het ergst, maar ik zie de pijn en de frustratie van die bekende van mij. Hij is echt een goede gast die heel erg van zijn kind houdt. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om je kind niet te kunnen zien, terwijl je weet waar je kind is en als je niets verkeerds hebt gedaan.

Jacques: Ik zou gek worden. Doordraaien. Ik denk dat je heel sterk in je schoenen moet staan om geen gekke dingen te doen. Die machteloosheid en het onrecht maakt je gek.

Jee: Waarom schrijf je geen column daarover?

Jacques: Ik heb daar wel eens over nagedacht, maar weet je, Jee, ik heb sowieso al behoorlijk de reputatie opgebouwd een vrouwenhater te zijn. En als ik dit soort dingen ga posten, gaan vrouwen reageren en het zogenaamd opnemen voor dat soort vrouwen. Dan gaan ze van die loze reacties plaatsen. Dingen als: ‘er zijn genoeg mannen die hun kinderen niet willen zien’ of ‘er zijn ook heel veel mannen die hun kinderen slecht behandelen’. Of ze gaan van die onzin statistieken plaatsen om aan te tonen dat het terecht is dat vrouwen alle rechten hebben over kinderen en dat het terecht is dat vrouwen hun kinderen bij hun vaders weghouden. Wat dat betreft zijn vrouwen ECHT ontoerekeningsvatbaar.

Jee: Ik ken wel vrouwen die het ook te gek voor woorden vinden hoe dingen geregeld zijn, maar ik snap wat je bedoelt.

Jacques: Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Natuurlijk zijn er ook weldenkende vrouwen die zien hoe krom dit alles is. Maar over het algemeen voelen vrouwen zich aangevallen als ze iets negatiefs lezen over vrouwen in het algemeen.

Jee: true that.

Jacques: Maar even serieus. Meer dan een half miljoen. Wat bezielt die vrouwen? Wat voor type vrouwen zijn het die bewust hun kind weghouden bij de vader. Dat is toch puur egoïsme? Hoe kunnen die vrouwen met zichzelf leven wetende dat ze één van de belangrijkste dingen uit het leven van hun kind weg houden? Hoe kunnen die vrouwen hun kinderen leren respect te hebben als ze zelf niet eens de vader van hun eigen kind, die ze zelf uit hebben gezocht, aan kunnen kijken en normaal met hem kunnen communiceren en afspraken met hem kunnen maken over de omgang met hun kinderen.

Jee: Ik weet het niet. In dat opzicht was die eerste column die je ooit schreef, heksen en klootzakken, wel de spijker op zijn kop in veel aspecten. Mannen kunnen klootzakken zijn door niet naar hun kind om te kijken. Maar vrouwen gaan echt ver om hun persoonlijke oorlog met hun ex partner te winnen. Ze denken dat alles geoorloofd is en ze weten dat het het enige is, waarmee ze hun ex kunnen pakken. Maar voor het gemak vergeten ze het belang van hun bloedeigen kind.

Jacques: Ja, onbegrijpelijk. Werkelijk onbegrijpelijk hoe ver vrouwen daar in gaan. Maar zoals ik zei, ik denk niet dat het een goed idee is daar een column aan te wijden. Misschien is het goed om gewoon die teaser te gooien. Muziek spreekt toch voor zichzelf.

Jee: Ja, die teaser gooi ik sowieso zaterdag wel dan. Waar ga je de column dan over schrijven?

Jacques: Ik weet niet man, ik dacht weer over het WK. Ik lees en kijk niets anders dan sport deze weken. Voetbal en tennis.

Jee: Neeeee, niet weer WK. Mensen zijn moe daarvan. En alles is wel gezegd nu, toch? Nederland verliest toch van Costa Rica en dan kijkt niemand meer.

Jacques: Éh, praat geen poep jongen. Misschien dat we het WK niet winnen, maar we gaan niet verliezen van Costa Rica. Kom op nou. Costa Rica staat 28ste op de FIFA ranking. Leuk dat ze wonnen van Italië en Uruguay, maar ze hadden genoeg problemen met Engeland en Griekenland. En Uruguay speelde zonder Suarez tegen Costa Rica.

Jee: Ik ben voetbalmoe man…

Jacques: Voetbalmoe? Dat bestaat niet. Maar uhm… Wanneer kan ik dat nummer horen?

Jee: Zaterdag.. De teaser dan, hahahah.

Jacques: oh, dus geen special treatment voor je blogbeheerder?

Jee: Je weet hoe ik ben, toch? Ik wil dat ie perfect is, voordat ik de volledige versie laat horen. Ik heb een container vol met tracks maar ik wil eerst nog wat recente dingen afmaken en online gooien.

Jacques: Koel man. Ik ga ff schrijven dan. Ik laat je straks weten als de column af is. En whatsapp me ff als je die teaser online gooit dan, kan ik direct ff luisteren.

Jee: Doe ik. Hou je rustig. Ik spreek je snel.

Jacques: Is koel. Laterssss!

 

Voor de lezers… Veel plezier met de wedstrijd morgen en eventueel woensdagavond om 22:00, als we de halve finale halen! Tot volgende week.

 

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterestNo Response

Laat een bericht achter


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter